Soki i syropy owocowe

 

Syrop malinowy

Dzięki tradycyjnej recepturze syrop zachował naturalny wspaniały smak i delikatny aromat malin.
Można stosować: przy przeziębieniach, jako środek rozgrzewający, stosowany jako dodatek do herbaty.
Przy częstym stosowaniu łącznie z syropem różanym czyni organizm odporniejszym na przeziębienia.
Syrop o podwyższonej wartości odżywczej.

Skład:
cukier, sok z owoców malin, kwas cytrynowy regulator kwasowości


Syrop z płatków róż

Syrop z płatków roży to niepowtarzalny aromat kwiatowy i słodki smak. Doskonały jako dodatek do herbaty, przyciąga oryginalnym zapachem. Można stosować do sporządzania orzeźwiających napojów, aromatycznych nalewek i likierów. Syrop z płatków róż to także świetny sos do naleśników i innych wypieków.
Ten produkt możecie Państwo z powodzeniem stosować także w aromaterapii: przy nieżytach górnych dróg oddechowych, infekcjach bakteryjnych, astmie, chrypce.

Skład:
cukier, sok z płatków róż, syrop skrobiowy, kwas cytrynowy

 

Syrop jagodowy

Sporządzony został z owoców leśnych zebranych w najczystszych regionach kraju. Ciemny, aromatyczny, wspaniale smakuje rozcieńczony jako napój, jak również jako dodatek do budyniów, deserów i wypieków.
Jest bardzo bogaty w antocyjany. Można stosować dolegliwościach żołądkowych, przy robaczycy, przy biegunkach i niestrawnościach , jak również dobrze wpływa na wzrok.

Skład:
cukier, sok z owoców jagód, kwas cytrynowy regulator kwasowości

 

Syrop z czarnego bzu

Syrop z czarnego bzu jest sporządzony z owoców zebranych w najczystszych regionach kraju. Ma charakterystyczny smak i piękną, ciemną barwę. Jego właściwości lecznicze znane są od dawien dawna.
Można stosować przy: zaparciach i niestrawności, przy bolach np. rwie kulszowej, jako środek odtruwający i ułatwiający wydalanie z organizmu szkodliwych produktów przemiany materii. Niezastąpiony w leczeniu przeziębienia, grypy i kataru.

Skład:
sok z czarnego bzu, cukier

 

 

Syrop z czarnej porzeczki

Syrop z czarnej porzeczki jest gęsty, o ciemnej barwie i mocno wyrazistym smaku. Wspaniale nadaje się do przyrządzania napojów, jak również aperitifów (po dodaniu do białego schłodzonego wina).
Znane też są jego prozdrowotne właściwości, obniża ciśnienie, podnosi odporność.

Skład:
cukier, sok z porzeczki, kwas cytrynowy regulator kwasowości

 


Syrop truskawkowy

Syrop z truskawek jest niesamowitym wspomnieniem dzieciństwa. Po otwarciu butelki wydobywa się wspaniały zapach truskawek, a po rozcieńczeniu z wodą - smakuje orzeźwiająco. Idealnie nadaje się tez jako sos do jogurtów, wypieków, lodów i innych deserów.

Skład:
cukier, sok z truskawek, kwas cytrynowy regulator kwasowości

 

 

Syrop wiśniowy

Dla smakoszy owoców wiśni stworzyliśmy syrop wiśniowy. Jego zastosowanie w kuchni może być bardzo szerokie, od deserów do subtelnego podkreślenia smaku potraw, Rozcieńczony z chłodną wodą syrop wiśniowy będzie orzeźwiał latem, zaś zimą, dolewany do herbaty, będzie nie tylko idealnym substytutem cukru ale nada herbacie przyjemny smak i aromat.
Syrop wiśniowy nadaje się jako dodatek do jogurtów, naleśników, pierogów, czy potraw mlecznych.
Koneserzy doskonałych trunków mogą go używać do tworzenia likierów i nalewek o niepowtarzalnym smaku i zapachu.

Skład:
cukier, sok z wiśni, kwas cytrynowy regulator kwasowości


Syrop różano-malinowy

Syrop różano-malinowy to optymalne połączenie zalet owoców roży oraz malin. Dzięki zharmonizowanej mieszance owoców jest niezwykle aromatyczny i pyszny.
Jest on bogaty w witaminę C. W kuchni powinien być niezastąpionym składnikiem napojów orzeźwiających, dodatkiem do herbat i deserów.
Ten produkt można z powodzeniem stosować także w ziołolecznictwie: działa lekko napotnie i rozgrzewająco, należy stosować przy przeziębieniach jako dodatek do napojów, uzupełnienia niedobory witaminy C

Skład:
cukier, sok z owoców roży, sok z owoców malin, kwas cytrynowy regulator kwasowości

 


Syrop aroniowy

Syrop o oryginalnym smaku i ciemnej, głębokiej barwie. Produkt niezwykle bogaty w antocyjany skutecznie neutralizujące wyniszczające organizm wolne rodniki. Wspaniały dodatek do napojów, deserów i wypieków.
Jako środek wspomagający stosować przy: nadciśnieniu tętniczym, krwotokach, arteriosklerozie

Skład:
cukier, sok z aronii, kwas cytrynowy regulator kwasowości

 

 

Syrop żurawinowy

Czerwony syrop o lekko orzeźwiającej nucie najlepiej smakuje po rozcieńczeniu z zimną wodą. Jest bardzo dobrym dodatkiem do drinków. Można też go używać jako dodatek do białych mięs, ryżu i serów. Jest bogaty w B-karoten, wspomaga leczenie niedoborów witaminy A w organizmie. Jest niezastąpiony w leczeniu schorzeń układu moczowego.

Skład:
sok z żurawin, cukier, kwasek cytrynowy regulator kwasowości

 

 

Wyciąg z Żurawiny

Wspomaga: leczenie zakażenia dróg moczowych.
Zapobiega: rozwojowi szkodliwych bakterii w układzie moczowym.
Działa: antybakteryjnie osadzaniu się niektórych bakterii wywołujących choroby wrzodowe na ściankach żołądka.
Zmniejsza: ryzyko zachorowania na choroby naczyń krwionośnych i nowotwory.
Powstrzymuje: tworzenie się zakrzepów krwi.
Przeciwdziała: chorobom grzybiczym.
Wzmacnia: ogólną odporność organizmu

Skład:
wyciąg z owoców żurawin nieklarowany.

 

 

 

 
Wyciąg z Maliny

Zawiera: duże ilości kwasów organicznych (cytrynowego, jabłkowego, askorbinowego, salicylowego), pektyny, antocyjany, sole mineralne, z których najważniejsze to związki żelaza i miedzi oraz witaminy C, A, B^ PP.
Pobudza: czynność gruczołów potowych i w stanach gorączkowych
Wywołuje: obfite wydzielanie potu.
Syrop i sok malinowy są od dawna znanym i często stosowanym domowym lekiem napotnym w bakteryjnych i wirusowych chorobach z podwyższoną temperaturą.

Skład:
wyciąg z owoców malin, nieklarowany.

 


Wyciąg z Rokitnika

Wspomaga: leczenie chorób układu pokarmowego.
Zapobiega: powstawaniu krwotoków i uszkodzeniom błony śluzowej po chemioterapii.
Opóźnia: proces starzenia. Pomagają: przy stanach zapalnych skory i stawów (gościec).
Łagodzi: mdłości, bole brzucha, zgagę.
Przeciwdziała: negatywnym skutkom działania promieniu rentgenowskich i toksycznemu oddziaływaniu lekarstw. Przyspiesza: gojenie się ran i oparzeń

Skład:
wyciąg z owoców rokitnika nieklarowany.

 

Wyciąg z Aronii

Owoce aronii są cierpkie i właściwie trudne do jedzenia na surowo.
Obniża: ciśnienie krwi,
Przeciwdziała: miażdżycy i korzystnie wpływają na ogólne samopoczucie.
Zawiera: bogactwo związków biologicznie czynnych, w tym antocyjanów (ciemnych barwników) mających właściwości przeciwutleniające, a w konsekwencji hamujących procesy starzenia oraz zapobiegających chorobom nowotworowym.

Skład:
wyciąg z owoców aronii, nieklarowny.

 

 


Wyciąg z Jagód

Sok z Jagód działa ochronnie na naczynia krwionośne, zmniejsza obrzęki, hamuje agregację płytek i utlenianie witaminy C w organizmie. Przyspiesza gojenie się ran i łagodzi stan zapalny błon śluzowych przewodu pokarmowego. Wyciągi z jagód stosowane są również do płukania w stanach zapalnych jamy ustnej, polepszania wydolności żylnej kończyn dolnych a przede wszystkim w leczeniu oczu i siatkówki oka. Dojrzałe jagody posiadają właściwości średnio przeczyszczające dzięki zawartości cukrów owocowych.

Skład:
wyciąg z owoców jagód, nieklarowny.

 

 


Sok żurawinowy

Czysty sok żurawinowy 100%, w poręcznej butelce, niezastąpiony w walce z dolegliwościami układu moczowego. Idealny do torebki, do pracy, aby wypić go w ciągu jednego - dwóch dni, dostarczy organizmowi wielu cennych substancji odżywczych.

Skład:
Skład 100% sok z żurawin

 

 

 

100% sok z owoców granatu

Bezpośrednio wyciskany z owoców. Bez dodatku cukru.

Preparat zawiera sok wyciskany bezpośrednio z owoców granatu (Punica granatum L.) bogaty w polifenole, naturalne związki o właściwościach antyoksydacyjnych, które pomagają chronić komórki organizmu przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Polifenole z owoców granatu wspierają prawidłową pracę prostaty oraz funkcje seksualne. Wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Wspomagają pracę układu krwionośnego i odpornościowego.

Zastosowanie: preparat polecany jest dla dzieci powyżej 3-go roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w polifenole.

Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3-go roku życia: 50 ml, dorośli: 100 ml dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Dzienna porcja dla dzieci (50 ml) zawiera 110 mg polifenoli.
Dzienna porcja dla dorosłych (100 ml) zawiera 220 mg polifenoli.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.

Skład: sok z owoców granatu (Punica granatum L.). Zawiera naturalnie występujące cukry.

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 10 dni.


100% sok z malin

Bezpośrednio wyciskany z malin

Malina zwyczajna (Rubus idaeus L.) jest rośliną uprawianą tradycyjnie w wielu krajach świata. Sok wyciskany bezpośrednio z owoców maliny charakteryzuje się czerwono-purpurowym kolorem i aromatycznym, naturalnie kwaśnym smakiem. Stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany przez osoby w każdym wieku, również dzieci. Polecany jest szczególnie w okresie jesienno-zimowym i okresie przesilenia wiosennego.

Skład: 100% sok z owoców maliny (Rubus idaeus L.).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

 

 

 


100% sok z żurawin
Pasteryzowany

Naturalny 100% sok z żurawiny otrzymywany jest poprzez bezpośrednie wyciskanie owoców. Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem. Sok z żurawin jest doskonałym składnikiem codziennej diety. Wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego i trawiennego. Sok można rozcieńczyć wodą lub innym sokiem i osłodzić miodem.

Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Skład: 100% sok z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon).

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad.

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 7 dni.

 

 

 


Sok z aloesu

Sok z aloesu otrzymywany jest z miąższu liści aloesu najnowszą technologią zapewniającą mu łagodny, neutralny smak. Sok z aloesu wspomaga odporność oraz pozytywnie wpływa na przemianę materii i procesy trawienne. Może być składnikiem diet oczyszczających organizm.

Zastosowanie: sok z aloesu polecany jest ze względu na korzystny wpływ na układ odpornościowy i pokarmowy. Polecany jest osobom chcącym utrzymać dobrą kondycję organizmu, narażonym na stres, a także osobom w podeszłym wieku.

Zalecane spożycie: należy przyjmować 50 ml (5 łyżek) soku z aloesu dziennie, jednorazowo lub podzielone na 2 lub 3 porcje. Pić najlepiej na 1 godzinę przed posiłkiem. Sok z aloesu można pić nierozcieńczony lub z dodatkiem soku owocowego. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego stylu życia.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Skład: sok z aloesu 99,8%, benzoesan sodu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), sorbinian potasu (substancja konserwująca).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, po otwarciu w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.


Sok z aloesu z miąższem

Nasz sok z aloesu otrzymywany jest z miąższu liści aloesu najnowszą technologią zapewniającą mu łagodny, neutralny smak. Sok z aloesu wspomaga odporność oraz pozytywnie wpływa na przemianę materii i procesy trawienne. Może być składnikiem diet oczyszczających organizm.

Zastosowanie: sok z aloesu polecany jest ze względu na korzystny wpływ na układ odpornościowy i pokarmowy. Polecany jest osobom chcącym utrzymać dobrą kondycję organizmu, narażonym na stres, a także osobom w podeszłym wieku.

Zalecane spożycie: należy przyjmować 50 ml (5 łyżek) soku z aloesu dziennie, jednorazowo lub podzielone na 2 lub 3 porcje. Pić najlepiej na 1 godzinę przed posiłkiem. Sok z aloesu można pić nierozcieńczony lub z dodatkiem soku owocowego. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego stylu życia.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Skład: sok z aloesu 99,8%, benzoesan sodu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), sorbinian potasu (substancja konserwująca).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, po otwarciu w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.


Sok z owoców goji

Goji (kolcowój szkarłatny - Lycium barbarum) to roślina rosnąca u podnóży Himalajów, która od tysiącleci stanowi istotny składnik diety ludności Chin, Tybetu i Indii. Naturalny sok z owoców goji wpływa korzystnie na wzrok i układ odpornościowy. Regularnie stosowany wspomaga funkcje skóry i opóźnia efekty starzenia organizmu pomagając dłużej zachować młody wygląd. Dodaje sił witalnych i wspomaga metabolizm.

Zastosowanie: sok z owoców goji poleca się dla utrzymania dobrej kondycji organizmu osobom przemęczonym, żyjącym w stresie. Polecany jest również w okresie zwiększonej ekspozycji na promieniowanie słoneczne, zwłaszcza osobom często korzystającym z solarium.

Zalecane spożycie: dorośli 50 ml soku dziennie, dzieci powyżej 3-go roku życia 25 ml soku raz dziennie. Sok można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Skład: sok z owoców goji (Lycium barbarum) 99,9%, sorbinian potasu (substancja konserwująca).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 30 dni. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.


100% sok z owoców noni

Naturalnym środowiskiem noni (Morinda citrifolia) są czyste, tropikalne tereny wysp obszaru Pacyfiku. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów od wieków wykorzystywali owoce noni w codziennej diecie. Naturalny, najwyższej jakości 100% sok z owoców noni otrzymywany jest poprzez bezpośrednie ich wyciskanie. Jest doskonałym uzupełnieniem codziennej zbilansowanej diety, zwłaszcza osób będących na dietach oczyszczających. Sok z noni wzmacnia organizm dodając energii życiowej. Wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pokarmowego.

Zastosowanie: sok z owoców noni polecany jest dla wzmocnienia ogólnej kondycji organizmu osobom zapracowanym, przemęczonym, żyjącym w stresie i rekonwalescentom.

Zalecane spożycie: dwa razy dziennie po 20 ml (4 łyżeczki) soku na pół godziny przed posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Uwaga: Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Skład: 100% sok z owoców noni (Morinda citrifolia).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.


100% sok z aronii

Bezpośrednio wyciskany z owoców
Sok wyciskany bezpośrednio z owoców aronii (Aronia melanocarpa L.) charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem oraz dużą zawartością polifenoli. Polifenole to roślinne związki o właściwościach antyoksydacyjnych, które pomagają chronić komórki organizmu przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowej pracy układu odpornościowego i prawidłowego stanu naczyń krwionośnych.

Zastosowanie: preparat polecany jest dla dzieci powyżej 3-go roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w polifenole.

Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3-go roku życia: 50 ml, dorośli: 100 ml dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Dzienna porcja dla dzieci (50 ml) zawiera 285 mg polifenoli.
Dzienna porcja dla dorosłych (100 ml) zawiera 570 mg polifenoli.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.

Skład: sok z owoców aronii (Aronia melanocarpa L.). Zawiera naturalnie występujące cukry.

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 10 dni.


100% sok z rokitnika
Pasteryzowany

Sok z rokitnika otrzymywany jest z owoców rokitnika, zwanego ananasem syberyjskim, rosnącego na terenach Syberii. Stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej zbilansowanej diety. Sok warto pić zwłaszcza w okresie zwiększonej ekspozycji na promieniowanie słoneczne oraz w okresie jesienno-zimowym. Sok z owoców rokitnika można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym w stosunku 1:3 (1 część soku i 3 części wody lub innego soku).

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Skład: 100% sok z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej w ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 7 dni.